I dag publiserte forskning.no en forholdsvis omfattende artikkel om den norske hytta, basert på en samtale mellom meg og Lisa Olstad. Jeg ble opprinnelig kontaktet av forskning.no like før påsken 2008 med spørsmål om de kunne intervjue meg, men da befant jeg meg i Houston, USA. Så da ble vi heller enige om å prøve igjen i 2009 – og jeg tror oppslaget ble mye bedre av den grunn. For ett år siden hadde jeg tross alt ikke rukket jobbe på prosjektet mer enn en måned eller to, så det var begrenset hvor mye nytt og spennende jeg hadde funnet ut. I år, derimot, har jeg en del spennende ting på lager. Hovedsaklig har jeg tatt for meg rollen teknologi spiller i forestillingene om den enkle og “autentiske” norske hytta. Jeg hevdet i intervjuet at de moderne teknologipalassene på ingen måte bryter med norske hyttetradisjoner, men at de i stedet er en logisk forlengelse av utviklingen hyttene har fulgt siden privathyttas gjennombrudd fra 1960. Tvert om, det er ideen om den enkle hytta som autentisk som er ny – denne bestemte hyttedrømmen blir stadig sterkere etterhvert som hyttene blir mer og mer teknologisk avanserte. Hele artikkelen kan leses her: Finnes den autentiske hytta?

De fleste av poengene mine er basert på en artikkel jeg skriver for Technology & Culture, det ledende internasjonale teknologihistoriske tidsskriftet. Det er en spennende historie her om teknologi, komfort og enkelhet. Med mindre det skjer noe spesielt skal jeg sende inn artikkelen i løpet av noen få uker.

Flere norske aviser resirkulerte forresten denne artikkelen som egne oppslag:

Her er det spesielt verdt å merke seg leserkommentarene, de var ganske spennende.