Klikk.no har oppdatert gårsdagens artikkel etter at de fikk tak i Finn Sandmæl selv. Og han var ikke noe begeistret for mine kommentarer:

– Det er helt på trynet å si noe sånt, sier arkitekt Finn Sandmæl som kommentar til Jørgensens utspill.

– Jeg gidder ikke bry meg om den forbanna misunnelsen, forsetter Sandmæl.

Selv om dette ikke er på høyde med “Jørgensen er full av pisspreik“-kommentaren jeg fikk på Adresseavisens diskusjonssider tidligere i år (og som jeg synes var svært festlig!), så virker dette litt som en lite gjennomtenkt reflekskommentar fra en arkitekt som har måttet tåle mye kritikk, spesielt fra sine fagfeller. Jeg er ingen hyttepurist og prøver å forholde meg til hytter som en forsker på et hovedsaklig faglig plan. Innenfor disse rammene har det ikke så mye å si om hvorvidt hytta kan kalles stygg eller ikke. Det jeg forsøkte å si var ikke så mye om estetikken i hytta hans (selv om det selvfølgelig er mye som kan sies der også), men at hytta hans har vært stilgivende for en ny generasjon hytter (som han også sier), men at den samtidig – i sin ufortynnede form – rett og slett er for mye, til tross for at mange har valgt å kopiere deler av denne stilen. Og jeg tror derfor ikke misunnelse har så veldig mye med saken å gjøre, men heller at nordmenn ikke mener at “mer av alt” skaper bedre hytter, men at man heller må plukke litt herfra og derfra for å skape sin egen drømmehytte. Kanskje dette er noe som har tatt over for det gamle selvbyggeridealet? Det må jeg tenke mer på… Når det gjelder Sandmæl-hytta så er jeg personlig av den oppfatning at Norsk folkemuseum burde kjøpe den. Sammen med Ålhytta, såklart. Og en skikkelig hjemmesnekret en fra 1960-tallet.