Jeg fant nettopp ut at det kommer en TV-serie om den norske hytta på TV2 i påska – også den kalt “Hyttedrømmen” – “En underholdende og engasjerende dokumentarserie fra Valdres om hyttebygging, den norske folkesjela, fjellet, naturskjønn uskyld og bygdas fremtid.”

Jeg må vel først presisere at jeg ikke har vært involvert på noe som helst vis i denne serien, men deretter kan jeg vel ikke gjøre annet enn å reklamere for serien. For det ser jo unektelig spennende ut for oss som er interessert i hytta som kulturfenomen! Serien er lagd av Skofteland Film og regissert av Kenneth Elvebakk og tar tar utgangspunkt i et år blant hytteboerne og-byggerne i Vestre Slidre i Valdres kommune. Ut fra episodelisten virker det som om de har klart å få til et interessant tverrsnitt av den norske hyttedrømmen slik den ser ut i dag. Og jeg vil påstå at det bare gjør historien om hvordan vi kom fram til denne hyttedrømmen enda mer spennende!

Episodene vil gå daglig på TV2 i påskeuken, med første episode mandag 29. mars, klokken 19:00.