Dagbladet varmer i dag opp til påskeukens hytteutskeielser med en kommentar om den norske luksushytta. Med utgangspunkt i den kommende TV-serien om Hyttedrømmen, som jeg har nevnt her tidligere, ironiserer Dagbladet over nordmenns økende trang til luksus på hytta. Konklusjonen er at

Ingen vil knuse hyttedrømmer. Men «Hyttedrømmen» kan knuse en nasjonalmyte: Vi vil ikke ha enkle hytter i urørt natur. Gi oss vårt eget Soria Moria, utopia, slaraffenland, paradis eller Shangri-La.

Selv mener jeg at denne drømmen ble knust for lenge siden, men at drømmen om enkeltheten fremdeles lever i beste velgående – kanskje til og med sterkere enn noensinne. Men forskjellen er at det er luksusen og teknologien som skaper enkelheten, snarere enn fraværet av teknologi. Jeg skal skrive mer om dette etterhvert, og definitivt i den kommende boken!