Det har vært en hektisk dag for meg, i og med at jeg fløy ned til Bergen for å snakke om hytter på Førkveld. Jeg rakk dermed ikke se andre episode av Hyttedrømmen før ganske sent på kvelden. Men det var nå fort gjort, egentlig. Denne gangen fokuserte de mer på et utvalg hytteeiere, litt om hvorfor de kom dit, og ikke minst – hva de syntes om all hyttebyggingen i området. Ikke overraskende var de alle ganske skeptiske til videre utbygging – det ville jo ødelegge det de kom hit for å oppleve. Dette gjaldt alt fra familiene som hadde hatt hytte i området i 100 år til de som nettopp kjøpte en hytte i 3,5-millionersklassen. Og dette er jo en typisk holdning fra hytteeiere – det er greit at vi bygger her, men vi vil helst ikke ha flere. Imens virker ordføreren ganske ensom i sin iver etter å bygge ut flere hytter og et sentrumsområde i Vaset. Så alt i alt forsterker denne episoden inntrykket av at bygda er i ferd med å selge sjela si for penger og arbeidsplasser.