Blåtann 1030 fra arkitektfirmaet Narud Stokke Wiig

Aftenposten og Hyttemagasinet kjører sterkt på små hytter denne uken, med tre artikler om “moderne modulhytter,” med andre ord ferdighytter fra friggebodstørrelse og litt opp, med en mer moderne stil enn de bonderomantiske laftehyttene som har preget norske hyttegrender så sterkt de siste 10-15 årene. Aftenposten blir dermed med på den lille trenden om enklere (merk at jeg ikke sier enkle…) hytter som har dukket opp i media i høst. Jeg vet ikke hvor stor  faktiske innflytelse denne trenden har på hytte-Norge så langt, men det skal bli interessant å følge med på dette framover.

Ellers har det vært stille fra meg på bloggen her en stund – det beklager jeg sterkt! Jeg har begynt med undervisningen min nå (holder et lite innføringskurs i miljøhistorie her dette semesteret) og jeg har hatt en del arbeid med det andre bokprosjektet mitt om flaskepantautomatens historie (har blant annet nå fått korrekturkopier tilbake fra forlaget, så boken er i rute fram mot utgivelse i juni). Men jeg var i Oslo for en workshop om “alternative skandinaviske designhistorier” i slutten av oktober og da hadde jeg et møte med et forlag angående hytteboken (mer om dette senere), samt at jeg gikk gjennom en del arkivmateriale fra Ål Hyttebygg. Dette var riktig spennende!