“Hyttefeiringen er blitt juleaktivitet – også blant nordmenn. Tidligere har tyskere, dansker og svensker dominert utleiehyttene, men iår ser det ut til å snu seg. -Fullt overalt, og en voldsom økning av nordmenn som ønsker seg til fjells i julen, melder hytteutleiebyråene. Men ikke alle nordmenn leier ut hyttene sine. Mange vil iår bryte den tradisjonelle julefeiring, vekk fra selskapeligheter og annet mas til et rolig fjellandskap med forhåpentlig skiføre og fint vær. Nå skal det tilføyes, at nordmenn ikke klarer å bryte helt med tradisjonene. De fleste vil feire julaften hjemme for så å sette kursen til fjells 1. og 2. dag jul. De som har leid seg en hytte vil komme til oppvarmet hus og annen komfort, mens den stakkars selveieren vil finne et isslott – gjennomkaldt, med isroser på vinduene og kanskje istapper hengende ned fra taket.”

Med dette sitatet fra Aftenposten, lillejulaften 1974, ønsker jeg alle Hyttedrømmens lesere god jul og godt nyttår, uansett om dere befinner dere hjemme eller på hytta. Selv feirer jeg ikke på hytta, men hjemme sammen med kone, barn og hunder i Umeå, hvor det ligger an til å bli akkurat passe hvit jul.

2011 har vært et godt, men ekstremt hektisk år for min del – 2012 lover å bli like hektisk, men med mer tid satt av til hytteboken, som skal bli ferdig i løpet av våren. I tillegg kommer jeg med en serie artikler om Hyttelivs historie i forbindelse med bladets 40-årsjubileum neste år – det tror jeg blir morsomt! Forhåpentligvis får jeg også tid til å skrive mer på bloggen her!